Recept van pickles
Benodigheden
Zilveruitjes 0,4kg
Bloemkool
Boter 0,05kg
Bloem 0,04kg
Azijn 0,25l
Mosterd 2 lepels
Kurkuma 2 lepels
Currypoeder 2 lepels
Bouillon 0,25l of water met bouillonblokjes, liefst groentebouillon
Maak kruidentuiltje van 1 blad laurier, 3 takjes tijm en 2 takken peterselie ( samenbinden met touw)
Kristalsuiker 2 lepels
Kleine opgelegde zure augurkjes uitgelekt 0,1kg
Zout snuifje volgens smaak
Bereiding
Kuis alle groenten:
Zilveruitjes schillen. Diepvries zilveruitjes zijn af te raden, ze zijn te vlug plat
Bloemkool wassen en in gewenste stukjes snijden
Stoof de zilveruitjes aan in gesmolten boter, niet kleuren
Voeg de bloemkool toe en laat deze mee stoven, voeg een beetje water toe om de groenten te garen
Bestrooi de groenten met bloem
Meng de azijn met mosterd, kurkuma en currypoeder, voeg dan toe aan de groenten
Voeg suiker en kruidentuiltje van tijm, laurier en peterselie toe
Roer alles goed onder elkaar en giet warme bouillon over de groenten, roer alles onder elkaar, laat langzaam gaarsudderen. Opgepast voor aanbranden!, roer af en toe over de bodem.
Voeg zout volgens smaak toe. De bouillon bevat al zout.
Snij de zure augurken in kleine stukken en voeg toe.
Meng alles. Laat even alles kort samen doorkoken.
Verwijder het kruidentuiltje.
Controleer op smaak en dikte.
Doe alles warm in zuivere bokalen.
Sluit ze zo snel mogelijk af met deksel.draai de potten om en laat ze afkoelen.