Mechelen

aanbod van onze vereniging

Wat doen wij ?

Vorming

Elke maand geven wij in ons clublokaal te Heffen, Zaal De Kettinghe, Sint Amandusstraat 5A een vormingsavond (meestal op donderdagvond) of een workshop (meestal op zaterdag).

De vormingen zijn altijd toegankelijk en meestal gratis voor leden. Op vele vormingen zijn echter ook de niet-leden welkom. Bekijk de activiteitenkalender !

Samenaankopen

Wij organiseren regelmatig samenaankopen van zaden, potgrond, plantmateriaaln en grond-analyse.

De samenaankopen zijn alleen toegankelijk voor leden.

Beheer van Volkstuinparken en Tuindelen in de regio Mechelen

Volkstuinen zijn lapjes grond waarop (stad)bewoners groenten telen voor eigen gebruik.
Onze VZW is permanent in overleg met de lokale overheden (stadsbestuur, OCMW, …) en particuliere grondeigenaren om de aanleg van volkstuinparken in Mechelen te stimuleren en staat ook in voor het beheer ervan.e een volkstuintje bewerkt, weet hoe heilzaam zo’n tuin is. Het handwerk in de grond brengt rust in ons haastige leven. Een gezellige babbel met de andere volkstuinders bezorgt je handige teelttips. Het hele jaar door je zelfgekweekte groenten en fruit kunnen eten. Die groenten en vruchten zijn bovendien onbespoten en dagvers. De kinderen van volkstuinders zien met eigen ogen dat aardappels niet in de supermarkt groeien maar wel degelijk uit de grond komen!

Tuinevents

Regelmatig organiseren wij een uitstap naar een park, veiling of plantenkwekerij.

Verspreiding van ons maandblad, “Tuinhier”

Het ledenblad “Tuinhier”, uitgegeven door de Regionale vereniging TUINHIER, staat boordevol interessante tips en weetjes voor elke tuinliefhebber. Onderverdeeld in verschillende rubrieken (moestuin, siertuin, fruittuin, kruiden), vind je er zeker je gading in terug. Elke maand krijg je een overzicht van de tuinactiviteiten die tijdens deze periode kunnen gedaan worden.

Het blad verschijnt maandelijks, behalve in januari, en wordt rond de 20ste van de maand geleverd.