Mechelen

Planten(beurs)dagen, die het bezoeken waard zijn.

Een tuin vraagt planning. Hoogst waarschijnlijk heeft men in het voorbije seizoen zijn lessen getrokken uit het behaalde resultaat in je tuin. Misschien moeten sommige soorten vervangen worden of verdwijnen daar ze niet aan de verwachtingen voldoen.

De verzamelaars, staan op de uitkijk om hun collectie nog verder uit te breiden. De ‘die hards’ zijn al zeer vroeg op de been om de concurrentie voor te zijn om het gewenste op te snorren.

Voor ons Vlamingen is Beernem de place to be. Ik mijd Beernem desondanks het mooie kader en het aanbod, daar het zo druk is en prijzig bovenop.

Mijn voorkeur gaat naar de volgende evenementen:

  • Dicht bij en zeker te bezoeken is het opendeurweekend van Jan Spruyt vaste planten, Mostenveld 30 9255 Buggenhout en dit op 17 & 18 september 2016 van 10-18u. Een bijzondere collectie van vaste planten voor allerlei gebruik.

  • La Feuillerie biedt een selectie van de beste Belgische en buitenlandse gespecialiseerde plantenkwekers aan, dit in het kader van een romantisch 19e eeuw park. 
    La Feuillerie, Rue de la Feuillerie 1/Z te 7760 Celles op 24 en 25 september 2016. Celles ligt op een 10-tal km van Doornik dat ook een bezoek waard. Op de Grote Markt bevinden zich vele gezellige terrasjes. De restauratie is er een stuk goedkoper dan in Mechelen en dit voor een gelijkaardige kwaliteit.

  • De PLANTENDAGEN in het Arboretum van Kalmthout op zondag 2 october 2016 van 10-17u. (Heuvel 8, 2920 Kalmthout), het ‘niet te missen evenement’ voor veeleisende plantenliefhebbers die op zoek zijn naar iets bijzonders.
  • Tevens op 2 october 2016 organiseert Velt Mechelen en Velt Zennevallei van 14 t/m17uur een proeverij van appelen en peren in het Bos van Aa 1 te 1980 Zemst. De peer-appeltuintuin Bos van Aa bestaat uit jonge hoogstamboomgaard (aanplant 20/02/200) en een reeks leibomen. Er zijn een 100-tal varieteiten te vinden. Een kleurrijke moestuin is ook te bezichtigen.

Er is dus voor elk wat wils.

Een goede jacht!

 

Mvg/RVE

Geef een reactie