Mechelen

De natuur zet zich in beweging.

 

 

 

Beste Tuinliefhebber,

 

dank zij onze IT- man Marc J. heb ik terug het licht in de computer tunnel gezien!

 

Dus beginnen we terug aan onze blog. Ondertussen heeft de natuur er ook niet stil heeft bij gezeten. Er is nog niet veel te zien in de tuin behalve de zeer vroege bloeiers zoals: Helleborus, sneeuwklokje, krokus, enz. die kunnen we al bewonderen. 

 

Wanneer de nachttemperaturen gaan oplopen en het minder gaat regenen (geen afkoeling van de bodem) dan zijn we vertrokken.

Dus plan je tuinactiviteiten in die zin dat je nu kan starten met het opruimen (indien nog niet verricht..) en de snoei. Vat de snoei eerst aan bij de bessen, druif, perzik, pruim, peer en dan appel. Oude bomen eerst snoeien, jongere bomen het laatst want we weten niet wat Koning Winter nog in petto kan hebben!

 

Zomerbloeiers zoals: rozen, Buddleia snoeit men nu. Struiken met bloei in de lente zoals bv. Prunus zal men na de bloei snoeien om terug krachtige scheuten te bekomen die een sterke bloei waarborgen.

 

Bodembewerkingen, daar is nog het iets te vroeg voor (er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen). Opgelet het bewerken van een natte grond veroorzaakt meer schade aan de teelt dan je kan indenken! Het vernietigt de structuur van de bodem!

 

mvg/Roger VE

 

 

 

 

 

 

 

 Rodebessnoei

 

 

Geef een reactie