Mechelen

Opgeruimd staat netjes!

 

 

 

Beste Tuinliefhebber,

 

het huidige ‘lente-weer’ speelt niet in onze kaarten! Op een paar mooie dagen na, is het triestig gesteld. Het bezitten van een kas (serre) verlicht het tuinleed.

Na een lange droge periode en ’s morgens met grondvorst getooide tuin, krijgen we nu massa’s water en lage temperaturen te verwerken. Statistisch gezien niet ‘normaal’.

Mijn tuin ligt er desondanks netjes bij. Alles is gespit of opgeruimd. De nodige compost is lichtjes ingewerkt en/of als toplaag gebruikt. Dit gecombineerd met een snuifje kalk om het evenwicht in de bodem te behouden.

De ajuin en sjalot steken hun eerste groene sprietjes boven de grond. De radijsjes, gezaaid tussen de ajuin, zijn ook opgekomen.

Erwten zijn geplant (uitzaai koude serre rond 1/2 februari), hopelijk blijven de bos(hout?)duiven er van af.

 

De aardbeien zijn ook ondergebracht onder vlies om ze te vervroegen. Je moet moet er wel opletten dat vanaf aanvang bloei, je voldoende lucht om de bestuiving goed te laten verlopen. Ook onder vlies geplant zijn; bloemkolen, broccoli om insectenvrij te houden. In gezelschap van kropsla, krulsla voor een vroege oogst.

Zorg er voor dat vroeg gezaaide planten zoals tomaat, paprika, enz. niet te warm staan en voldoende licht krijgen. Op tijd beginnen met afharden.

De bloementuin heeft ook zijn poets beurt gehad. Vaste planten zijn gescheurd daar waar nodig.  Wat te veel is, opgepot voor de Planten(ruil)beurs van 2 mei 2015. Jullie komen toch ook?

Als deelnemer of bezoeker.

Je vind ons  te Battel – Parochiezaal Battelse Bergen 28 2800 Mechelen tussen 10 en 17 uur. Klik hier voor meer informatie.

Cheers

Roger 

 

 

 

 

 

 

 

 opgeruimdstaatnetjes

 

 

Geef een reactie