Mechelen

Hertoginnenaardappelen

Hertoginnenaardappelen – Pommes duchesse

 
Ingrediënten voor 10 personen:
2,00 kg aardappelen
0,100 kg boter
5 eidooiers
Peper van de molen
Zout
Muskaatnoot
 
Bereiding:
Schil de aardappelen, snij ze in gelijke delen, was ze en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet de aardappelen af, laat ze even uitdampen op het fornuis.
Zeef de aardappelen door een roerzeef (passe-vite)
Voeg de eidooiers en de gesmolten boter toe. Alles onmiddellijk goed mengen.
Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
Doe de aardappelmassa in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.
Spuit de aardappelen in torentjes op een licht beboterde ovenschaal.
Zet deze aardappelen 20 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.
 
–> Deze hertoginnenaardappelen serveren bij visgerechten, koninginnenhapje, …
 
–> Tip: meng onder deze hertoginnenaardappelen groene tuinkruiden of spinazie als variatie.
 
–> Deze hertoginnenaardappelen zijn ook de basis van aardappelkroketten.