Mechelen

Aardappel in de schil

Aardappel in veldkleed- Pommes en robe des champs

 
Ingrediënten voor 10 personen:
2,00 kg aardappelen van gelijke vorm en grootte
0,20 kg boter
1,00 kg grof zout
 
Bereiding:
Ongeschilde aardappelen borstelen en spoelen
Aardappelen gaar koken in licht gezouten water, afgieten.
 
Kruisgewijs een insnijding geven bovenaan in de schil, de punten naar buiten vouwen. De opening lichtjes uithollen.
De aardappelen op grof zout leggen en in de oven opwarmen.
Als de aardappel terug voldoende warm is, op een dessertbordje leggen op een bodem van grof zout.
In de opening een klontje verse boter of samengestelde boter schikken.
 
–> Deze aardappel kan je serveren bij een kaastafel, raclette, bbq, stoofschotel, …
 
–> Een variatie: Opgevulde aardappel in veldkleed- Pommes Marcaire
Aardappelen in veldkleed bereiden
Aardappelen halveren, uithalen.
Aardappelvulling mengen met peper van de molen, zout, muskaatnoot, boter.
Aardappel terug opvullen met dit mengsel
Terug opwarmen in de oven, 15 minuten op 160°C
–> Als tip kan je hier eerst nog kaas over strooien of onder mengen. (Emmentaler, Roquefort, Brie, … Volgens smaak)