Aardappelsalade met vinaigrettesaus op Franse wijze – Salade de pommes de terre au vinaigrette à la Française.
Ingrediënten voor 10 personen:
2,00 kg ongeschilde aardappelen
0,050 kg bieslook
0,030 kg kervel
0,500 l. Vinaigrette op Franse wijze
Bereiding:
Aardappelen wassen, borstelen en gaar koken in de schil in licht gezouten water.
Aardappelen afgieten, zo snel mogelijk pellen.
Aardappelen laten afkoelen.
Bieslook snipperen, kervel fijn hakken.
Vinaigrette bereiden: 0,750l. maisolie mengen met 0,250 l. azijn, peper en zout, mosterd, gesnipperde ui en gehakte peterselie).
Aardappelen in blokjes snijden van 1cm op 1 cm.
Alles voorzichtig onder mekaar mengen.
–> aardappelsla kan je ook bereiden met mayonaise, augurkjes, gesnipperde ui, knoflook, spekreepjes, peterselie, yoghurt, tzadzikki, …