Mechelen

Anna-aardappelen

In boter gegaarde aardappelen -Pommes Anna
Ingrediënten voor 10 personen:
2,00 kg aardappelen
0,250 kg boter
Peper van de molen
Zout
 
Bereiding:
Aardappelen schillen, niet wassen, wel afkuisen met keukenrol voor zetmeel!
Snij de aardappelen in dunne plakjes van 2mm. met een groenteschaaf (mandoline).
Vuurvaste schaal of bakpan inboteren.
Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs in de pan of schaal.
Per laag de aardappelen kruiden met peper en zout.
Leg vervolgens de volgende laag aardappelen dakpansgewijs.
Leg ongeveer zes lagen aardappelschijfjes boven elkaar. Tussen elke laag kruiden met peper en zout.
Bak de aardappelschijfjes op het fornuis aan.
Leg de rest van de boter op de aardappelschijfjes.
Druk de aardappelen aan met een schuimspaan.
Leg een bord op de aardappelen. Draai de pan/schaal.
Schuif de aardappelen terug in de pan.
Zet de aardappelen voor 45 minuten in een voor verwarmde oven van 165°C.
 
–> Snij deze aardappeltaart in spie zoals een taart.
 
–> Serveren bij gebraad, lamsbout, bbq, ….
 
{oziogallery 226}