Mechelen

Perstekst plantenbeurs 2015

PLANTEN(ruil)markt vzw Tuinhier Mechelen

De tweede plantenruilbeurs gaat door op zaterdag 2 mei 2015 van 10-17u in en rond de parochiezaal Battelse Bergen 28, Te Mechelen.

Je eigen groenten of fruit kweken is gezond en wordt alsmaar populairder. Weten wat je eet en lokaal geproduceerde vruchten gebruiken in de keuken is een echte hype. Ecologisch telen en korte keten tuinbouw zijn daarbij belangrijke elementen.

Om daarop in te spelen organiseert de vzw Tuinhier Mechelen de 2de plantenruilbeurs in Battel.

Net zoals de succesrijke eerste editie van vorig jaar, wil het vooral een kleinschalige en gezellige ruil- of koopmarkt zijn voor jong en oud. Er zal een stand zijn met neerhofdieren voor de kinderen en er komt een imker met demostand over de honingbijen.

Heb je enkele slaplantjes te veel gezaaid, kan je wat preiplantjes missen ? Kom naar de planten(ruil)beurs van de vzw Tuinhier Mechelen. Je kan er allerlei planten ruilen of kopen voor de fruittuin, sier- en moestuin.

Bessen, boompjes, bloemen gezocht ? Kom gerust een kijkje nemen.

De toegang is gratis en de eerste 200 bezoekers ontvangen een kleine thema-verrassing. Je kan er natuurlijk ook een gezellige babbel doen met de tuinliefhebbers van onze vereniging en informatie vinden over onze werking.

Info www.volkstuinmechelen.be

Over Tuinhier Mechelen:

Vzw Tuinhier Mechelen is een bloeiende vereniging voor tuinliefhebbers in Mechelen. De vereniging is reeds meer dan 50 jaar actief in Mechelen en organiseert tal van activiteiten. Op onze maandelijkse info-avonden wordt uitleg gegeven over specifieke tuinonderwerpen. De avondbijeenkomsten gaan meestal door in het clublokaal aan de Battelse bergen 28 te Mechelen.

We organiseren elk jaar ook enkele begeleide tuinbezoeken, een persdag voor eigen appels en de plantenruilbeurs. Onze leden genieten daarnaast van andere voordelen zoals de deelname aan workshops, praktische snoeicursus en aan de samen-aankopen van zaaigoed en potgrond.

We werken met onze vereniging actief mee aan het ter beschikking stellen van volkstuintjes in de Mechelse regio.

Voor slechts 20eur per jaar word je lid en ontvang je het kleurrijke maandblad vol kweektips van ervaren tuiniers voor de moestuin, sier- en fruitteelt.

Over Tuinhier:

De overkoepelende gewestelijke vereniging Tuinhier bestaat ruim 125 jaar en is historisch gegroeid als “De Vlaamse Volkstuin” (werk van den akker vzw). Oorspronkelijk bedoeld als verantwoorde tijdbesteding voor de fabrieksmedewerkers, is het vandaag een moderne tuiniersvereniging met lokale afdelingen over heel Vlaanderen. Met haar 25 000 leden is ze de grootste en meest succesvolle vereniging voor tuinliefhebbers van Vlaanderen. De organisatie is bijna uitsluitend opgebouwd uit vrijwilligers.