Mechelen

CR Vorming van 18.04.15 : Verzekering Tuinhier VZW en Sociale media

Onderwerp: CR Vorming van 18.04.15 : Verzekering Tuinhier VZW en Sociale media
AANWEZIG : Jan VDW
Gisteren was er een vormingsdag bij Tuinhier over de sociale media en kon je in de namiddag  vragen stellen over de verzekering die er nu zijn bij Tuinhier.
Door mijn fout zijn we verrast geworden en ben ik gisteren naar de vorming vertrokken, maar ik kon niet blijven voor het vragenuurtje ( 55 jarig huwelijksfeest van mijn schoonouders).
Ik heb wel de enige vraag die ik had laten stellen door Martha ( de bestuurder van de Prov Antwerpen die eergisteren de vorming over kruiden gaf). Hieronder vind je ons mailverkeer hierrond.
 
Concreet meen ik dat we goed verzekerd zijn. Alleen heb ik geleerd uit de lezing van het samenvattend document, dat de bestuurdersverantwoordelijkheid alleen verzekerd is bij de Gewestelijke bestuursleden en dus niet bij ons! Daar ging mijn vraag dan ook over: waarom ze de bestuurdersverantwoordelijkheid niet ook bij de provincie en de plaatselijke afdelingen verzekeren. Als uitleg kwam dat ze daar niet aan gedacht hadden…… Ze gingen het herbekijken en misschien ook toestaan aan de afdelingen die een park beheren.
Dit kan nog een tijdje duren en misschien niets opleveren ( mijn vertrouwen in Noël is niet meer zo groot).
Daarom stel ik voor dat ik te raden ga bij mijn verzekeraar om na te gaan wat zo een verzekering ons zou kosten. Ik zal jullie op de hoogte houden van de voorwaarden en indien dit maar enkele tientallen euro’s kost stel ik voor deze verzekering zelf af te sluiten in afwachting dat onze vrienden van Gent solidair zijn en de verzekering die ze voor zichzelf nemen ook aan de anderen geven.
 
Daarnaast heb ik via de Provincie Antwerpen een gelijkaardige verzekering ( gratis) bekomen die gelijklopend is met deze van Tuinhier ( de bedragen zijn gewoonlijk zelfs iets hoger) en dit voor 100 vrijwilligersdagen. Hiermee kunnen we niet leden verzekeren wanneer die meewerken bij onze activiteiten. Ik ga ze nu bij onze plantenruilbeurs voor de eerste keer inzetten.
 
Het deel van de vorming over de sociale media was voor mij persoonlijk interessant, omdat ik daar helemaal niets over weet. Voor onze vereniging denk ik dat sociale media van ondergeschikt belang zijn. Sociale media zijn er niet om informatie over te maken, maar als entertainment en er dient regelmatig en doordacht mee omgesprongen. Tot we iemand vinden die veel tijd heeft en er interesse voor heeft, stel ik voor dat we ons concentreren op onze site. De twee interessantste sociale media voor ons waren facebook en pinterest . Op de laatste kan je veel ideeën opdoen. Het is een inspiratiewebsite. De andere sociale media zijn minder interessant voor ons. Wanneer ik een PPT zou toegestuurd krijgen over de vorming zal ik die overmaken ( was niet vermeld of beloofd tijdens de vorming).