Recept van pickles

Benodigheden

Zilveruitjes 0,4kg

Bloemkool

Boter 0,05kg

Bloem 0,04kg

Azijn 0,25l

Mosterd 2 lepels

Kurkuma 2 lepels

Currypoeder 2 lepels

Bouillon 0,25l of water met bouillonblokjes, liefst groentebouillon

Maak kruidentuiltje van 1 blad laurier, 3 takjes tijm en 2 takken peterselie ( samenbinden met touw)

Kristalsuiker 2 lepels

Kleine opgelegde zure augurkjes uitgelekt 0,1kg

Zout snuifje volgens smaak

Bereiding 

Kuis alle groenten:

Zilveruitjes schillen. Diepvries zilveruitjes zijn af te raden, ze zijn te vlug plat

Bloemkool wassen en in gewenste stukjes snijden

Stoof de zilveruitjes aan in gesmolten boter, niet kleuren

Voeg de bloemkool toe en laat deze mee stoven, voeg een beetje water toe om de groenten te garen

Bestrooi de groenten met bloem

Meng de azijn met mosterd, kurkuma en currypoeder, voeg dan toe aan de groenten

Voeg suiker en kruidentuiltje van tijm, laurier en peterselie toe

Roer alles goed onder elkaar en giet warme bouillon over de groenten, roer alles onder elkaar, laat langzaam gaarsudderen. Opgepast voor aanbranden!, roer af en toe over de bodem.

Voeg zout volgens smaak toe. De bouillon bevat al zout.

Snij de zure augurken in kleine stukken en voeg toe.

Meng alles. Laat even alles kort samen doorkoken.

Verwijder het kruidentuiltje.

Controleer op smaak en dikte.

Doe alles warm in zuivere bokalen.

Sluit ze zo snel mogelijk af met deksel.draai de potten om en laat ze afkoelen.