user_mobilelogo

Armen tuinieren in Maalderijstraat - HLN Mechelen 05/02/2015

 

 

lage drempel

Een stukje braakliggende grond in de Maalderijstraat in Mechelen doet vanaf nu dienst als groentetuin. Armenhuis De Lage Drempel zette er met de logistieke steun van de stad twintig moestuinbakken.

Tuinieren is in, zelfs midden in de stad. Dat ontging ook De Lage Drempel niet. Vlakbij deed zich een opportuniteit voor. "We konden met Eandis, de grondeigenaar, een tijdelijke gebruiksovereenkomst sluiten", vertelt schepen van Natuur- en Groenontwikkeling Marina De Bie (Groen). "Tijdelijk, omdat binnen enkele jaren een bouwproject zou kunnen volgen, maar een buitenkans om een dergelijk project in tussentijd te realiseren."

Bezoekers van De Lage Drempel kunnen dus groentjes telen in twintig verhoogde moestuinbakken van sociale werkplaats Natuur- en Landschapszorg. Steven Van haegenberg, coördinator bij de Lage Drempel, kan niet wachten op het nieuwe plantseizoen: "We hebben in onze eigen tuin al een gemeenschappelijk groentehofje. Wat we daar telen, verwerken we in onze keuken. De tuintjes in de Maalderijstraat zullen persoonlijk worden toegewezen aan onze bezoekers. Zij zullen instaan voor de opkweek en mogen de groenten mee naar huis nemen."

De vzw Tuinhier Mechelen, een vrijwilligersvereniging die moestuinieren promoot, zal gebruikers bijstaan. (WVK)

 

 

 

 

 

 

Steven Van haegenberg en Marina De Bie bij de verhoogde moestuinbakken. - Foto repro Wannes Vansina